Diversiteit

Diversiteit? Wijze Vrouwen analyseerden het voor u

Meer dan 200 Wijze Vrouwen, samen op één locatie in Minnemeers (NTGent), centrum Gent. Je krijgt dan een boeiend debat over diversiteit in al haar aspecten, veel verder en intenser dan enkel de verhouding man-vrouw. Het gaat over anders zijn, over hoe iedereen zijn positieve punten heeft maar ook over hoe iemand dan soms onterecht anders beoordeeld wordt. In beide debatten op deze ene avond kwamen vele impressies en meningen aan bod. Vrouwen zijn soms te braaf, worden strenger beoordeeld, maar de mannen zijn ook aan het veranderen. Het is een diversiteit aan denken, aan gebalanceerd leiderschap, aan samen met elkaar dat evenwicht zoeken, met respect voor elkaars kwaliteiten, zonder dat iemand zich achteruit gestoken voelt.
In het debat over diversiteit in cultuur ging het heel breed over het begrijpen van andere gewoontes in culturen, wat het makkelijker maakt om veel sneller te begrijpen wat belangrijk is voor iemand met een andere cultuur. Dat geldt ook voor ondernemen: overtuigd zijn van uw sterke punten en die ideeën vorm geven.
Over diversiteit in media, bedrijfsleven en overheid ging het ook en hoe ook daar een tandje moet worden bijgestoken. Het begint echter bij elkaar steunen en ervoor zorgen dat vrouwen in leidinggevende posities ook vrouwen aanwerven en verder diversifiëren.
Voorzitter Wijze Vrouwen Pascale Van Damme gaf voorbeelden uit nationale en internationale context, en leidde het debat in, en Barbara Sarafian sloot af met een fantastische kijk op diversiteit, iets wat nu eenmaal in haar dagelijkse tocht als actrice steeds aanwezig is: te jong, te oud, te mooi, te goed, te bekend, niet bekend genoeg. Het is iets van elke dag.
Zoveel thema’s zijn besproken, teveel om hier op te noemen.
Met dank aan de 200+ Wijze Vrouwen, en Pascale Van Damme, Kathleen Steel, Anna Luyten, An Van Raemdonck, Tania Roers, Layla Aydemir, Isabel Albers, Lynn Wesenbeek, An Vergizon, Michèle Mees, en Barbara Sarafian. En aan het NTGent voor de gastvrijheid en de prachtige organisatie. Tot de volgende Wijze Vrouwen bijeenkomst eerste helft 2016 !