Nieuws

2019/07/17

Klappen in Gent 2019 – maandag 22 juli 2019

“Klappen in Gent” gaat dus haar derde jaar in, dit keer vanuit de sympathieke Stadsbrouwerij Gruut (R. Dodoensdreef), nabij St Jacobs. Op vrijdag 19/7/2019 is er een Opening van “Klappen in Gent” en om 21u komt Gents Schepen van feestelijkheden Annelies Storms onze Klappen in Gent officieel openen.

Het wordt een gevarieerd programma, elke dag tussen 22 en 26 juli 2019, telkens van 18u30 tot 20u, met straffe Gentenaars over de volgende onderwerpen:

  • Maandag 22 juli – “ Is Gent een ingedommelde stad?” (Gasten: Ben Van Alboom, Elke Decruynaere, Stephanie D’Hose, Ergys Brocaj)
  • Dinsdag 23 juli – “Hoe divers is Gent?” (Gasten: Mieke Van Herreweghe (vice-rector UGent), Els Keytsman (Unia), Brahim Bouzarif (Cirra), Yilmaz Koçak (De Centrale)
  • Woensdag 24 juli – “Gent culturele hoofdstad van Europa!” (Gasten: Jan Briers, Franky Devos (Kunstencentrum Vooruit) en Sophie Detremmerie (World Choir Games 2020)
  • Donderdag 25 juli – “de 5 titanen van Gent” (Gasten: Mathias De Clercq, Luc Van Looy, Khalid Benhaddou, Didier Detollenaere, Rik Van de Walle)
  • Vrijdag 26 juli – “Hoe digitaal wil u het hebben, beste Gentenaars?” (Gasten: Luc Cogneau (Proximus), Steven De Smet (DeFlik), Jonathan Berte (Robovision), Wim Van Biesen (UGent), Magali Feys (privacy advocate en experte)

Moderator Lisbeth Imbo (De Zevende Dag)

 

Tentoonstelling Het Objectief

Ook op deze locatie: groepstentoonstelling georganiseerd door Het Objectief met beeldend werk van Guillaume Van Moerkercke (tekening), Jelle Van Den Heede (collage), Francis Vanhee (mixed media), Siel Billiet (mixed media), Hendrik Braet (foto), Sylvia Konior (foto), Gert De Backer (collage) en Joris Deleersnyder (foto). Deze expositie is elke dag van de Gentse Feesten te bezichtigen in en rond stadsbrouwerij Gruut en daagt haar voorbijgangers graag uit om even stil te staan bij de digitalisering van een stad en haar samenleving. Met dit initiatief wilt Het Objectief een offline platform geven aan kunstenaars om hen te stimuleren met werk naar buiten te komen, wil ze meer mensen (ook zij die er niet bewust voor kiezen) in aanraking laten komen met kunst en ziet ze een gelegenheid om nieuwe materialen, zoals digitale, uit te testen als duurzame dragers van kunst.