Nieuws

2018/12/04

Wijze Vrouwen – Bijbenen of uitvallen: hoe rekbaar is de werkende mens?

Onze baan is onze passie. Maar hoe blijven we dat combineren met de andere uitdagingen? Hoe rekbaar kunnen we zijn en hoe fel zetten we onze eigen gezondheid op het spel tegenwoordig?
 
Op dinsdag 4 december 2018 gaan we in STAM op zoek naar oplossingen op de vragen rond de “rekbaarheid” van de werkende mens. Moeten we onszelf beschermen tegen alles wat op ons afkomt en wat er van ons verwacht wordt, of verwachten we er zelf teveel van, en leggen we dus onszelf vooral teveel druk op? Willen we het niet teveel allemaal op hetzelfde moment? Welke rol speelt de juiste werkomgeving hierbij? Helpen de flexibele werkformules wel om work-life balance te garanderen? Of word je dan scheef bekeken omdat je 4/5 werkt?
Het begon ooit met het idee dat we maar moesten leren omgaan met werken in weerstand en moeilijkheden, en het engagement om die uitdaging aan te gaan. Nu is de druk hoger en dwingt het tot het proactief zoeken naar oplossen van problemen.
De ultieme uitdaging is dus hoe we moeten werken met weerstand, moeilijkheden en complexiteit in combinatie met onze fysieke omgeving.
Van hoog tot laag, mannen en vrouwen, allen hebben we ermee te maken.
Keynote David Ducheyne zal het hebben over duurzame inzetbaarheid
Panelgesprek o.l.v. Pascal Vranckx over mogelijke oplossingen om de rekbaarheid aangenaam en haalbaar te houden. Met als gasten o.a. Catherine Poissonnier (psycholoog/coach), Ingrid Walry, en Veronique Claessen.
 
Programma (o.v.)
 
18u30   Ontvangst
19u00   Inleiding door Pascale Van Damme, Voorzitster Wijze Vrouwen Community Gent
19u05   Keynote door David Ducheyne
19u40   Panelgesprek o.l.v. Pascal Vranckx, met Ingrid Walry, Catherine POISSONNIER, Pascale Van Damme
20u30   Afsluitende receptie