Nieuws

2018/10/03

Homo Digitalis – Google, DELL EMC en Alexander De Croo in debat

3 oktober 2018 – Homo Digitalis
Gent – De Krook – Zaal De Blauwe Vogel
 
Google baas Thierry Geerts in debat met “digitalis minister” Alexander De Croo, en Dell EMC CEO Pascale Van Damme (voormailif ICT Woman of the Year). Lisbeth Imbo modereert.
 
 
Twee boeken – één wereld – “Digitalis” (Thierry Geerts) en “De eeuw van de vrouw” (Alexander De Croo)
 
Reis mee naar Digitalis, het land dat meer dan 4 miljard mensen met elkaar verbindt via het internet. Een land waar gezondheidszorg, onderwijs, mobiliteit, economie en andere maatschappelijke thema’s worden aangepakt dankzij de mogelijkheden van de digitale revolutie.
 
Dit uitdagende boek van Thierry Geerts is een krachtig pleidooi om in deze tijden van digitalisering de angst opzij te schuiven en de vooruitgang te omarmen. De digitale revolutie heeft immense maatschappelijke, culturele en economische implicaties en stelt ons voor grote uitdagingen: we moeten niet minder dan de hele wereld heruitvinden. Maar de boodschap is positief: de technologische vooruitgang biedt unieke kansen om onze samenleving te verbeteren.
 
En waarom zou België, dat in het verleden aan de spits heeft gestaan van de industriële en computerrevolutie, niet de hoofdstad van Digitalis kunnen worden? Als ons land deze digitale trein niet wil missen, heeft het behoefte aan inspirerende en ambitieuze projecten. Dit boek zet alvast de bakens uit.
 
Laten we dit eens koppelen aan de discussie over gender & digital.
 
Misschien is dat wel een interessante confrontatie? Waarom zijn zo weinig vrouwen geïnteresseerd in het aanvatten van ICT studies? Ongelijkheid? Jazeker ! En die ongelijkheid zou ons wel eens zuur kunnen opbreken, redeneert De Croo. Want, deze eeuw wordt de meest disruptieve ooit. En om de stormen die op ons afkomen het hoofd te kunnen bieden, moet het aandeel van de vrouw in de maatschappij en de economie flink stijgen. Ook in onze digitale wereld?
De liberale minister heeft een aantal voorstellen op papier gezet om die trend een duw in de rug te geven.
Lisbeth Imbo modereert.
 
 
Met de steun van Standaard Boekhandel en Uitgeverij Lannoo, en The Content Makers, IMEC en Universiteit Gent.