Nieuws

2017/09/29

Burgerbudget Gent: Toekomst Atelier

Elk talent telt – “later wil ik piloot worden, help je mij?”

Kinderen verdienen kansen. Maar de situatie thuis bepaalt vaak hoever je geraakt. Toekomst Atelier van Community Gent wil Gentse kinderen tussen 10 en 14 jaar uit kwetsbare doelgroepen via weekendklassen concreet tonen wat “later” betekent in “school volgen is belangrijk voor later”. “Later” betekent dat elk talent een kans moet krijgen, jouw kind of mijn kind, het moet kunnen bloeien, groeien en “de vleugels uitslaan of een piloot worden”. Elk klein Gents Stropke of Pierke moet kunnen vliegen, welk ook zijn familiaal (minder warm?) nest is. Daar zorgen wij bij Toekomst Atelier voor, samen met uw hulp. Dankzij uw stem kan hun talent openbloeien en worden ze advocaat, brandweer, piloot, bakker, programmeur, onderzoeker,…enz.

Dit is een initiatief dat moet starten in september 2018 voor een periode van 3 jaar. Via praktijkles en ontmoetingen met enthousiaste professionals die zelf brandweerman, piloot of advocaat zijn, moedigt Toekomst Atelier kinderen aan om nieuwsgierig te zijn, om de wereld en zichzelf te ontdekken, om kritisch en met durf in het leven te staan en om de eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het is maatschappijgericht onderwijs dat integreren binnen het basisonderwijs. Wij inspireren ons in Gent aan het prachtige voorbeeld van TADA in Brussel.

Toekomst Atelier vult het reguliere onderwijsaanbod aan. Het verlegt de focus van klassieke schoolvakken naar toekomstperspectieven, talenten en vaardigheden. Noem het sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo worden onze kinderen “later” tussen 10 en 14 jaar nieuwsgierige, open en betrokken persoonlijkheden. En weten ze wat “later” concreet betekent.

Download hier het projectvoorstel –  20170630_Burgerbudget_Project TAJO

Hoe stemmen?:

Vanaf vandaag kunnen alle Gentenaars (vanaf 14 jaar) stemmen op Toekomst Atelier – TAJO. Hoe ga je te werk?

  1. Surf naar https://ookmijn.stad.gent/burgerbudget/stem-selectie
  2. Selecteer 3 projecten Toekomst Atelier vind je door “TAJO” in te tikken in het zoekvenster en te klikken op “selecteer dit project” of via deze rechtstreekse link: https://ookmijn.stad.gent/burgerbudget/voorstellen/toekomst-atelier-jongeren-en-onderwijs
  3. Vul jouw familienaam en rijksregisternummer in én klaar!

 

Inspiratie nodig voor andere projecten? Er zijn heel wat fijne projecten ingediend! Lees bijvoorbeeld zeker eens wat het project “LunchInGent” te bieden heeft (Charlotte Colman)