Nieuws

18958_klappeningent_fbbanner_metlogos
2018/07/05

“Klappen in Gent” gaat zijn tweede jaar in

Al sinds jaren vindt de uitreiking van de prijs ‘Straffe Gentenaar’ plaats in februari..Jammer genoeg kwamen die straffe Gentenaars nadien zélf te weinig aan bod, de rest van het jaar. Hoe pakken zij de dingen aan? Wat realiseerden zij al? En wat willen zij in de toekomst nog verwezenlijken?
Je ontdekt het bij ons vanaf 16 juli. Want dit jaar gooien we het over een andere boeg. Samen met onze partner De Gentenaar, vzw Jacobus, en Het Objectief organiseren we in de Sint-Jacobskerk onze ‘Klappen in Gent’: hét zomerplatform voor de Straffe Gentenaar. Zij komen er “klappen” over zichzelf, hun werk, hun passie, over wat Gent voor hen betekent én wie hen daarbij heeft geholpen. Want we geven hen die avond ook de gelegenheid om (maximaal) twee gasten mee te brengen die hen hebben geïnspireerd of geholpen.

Journaliste Lisbeth Imbo, die we nog allemaal kennen als dé (radio)stem van Vlaanderen, leidt elk panelgesprek in goede banen. En uiteraard geniet je achteraf van een hapje en drankje. Ben jij er ook bij?

Praktisch
Je bent van harte welkom van maandag 16 tot en met vrijdag 19 juli, van 18.30 tot 19.30 uur in de Sint-Jacobskerk. Gratis toegang, reserveren is niet nodig.

Programma

  • maandag 16/7: Wim De Waele over start-ups en scale-ups met An Beazar (Enprove), Jeroen Lemaire (In the Pocket) en Zhong Yuan Xu ( Lightspeed)
  • dinsdag 17/7: Luk De Bruyker (Pierke Pierlala) over zijn passie voor Gent en Vina Bovy
  • woensdag 18/7: Sioen zorgt voor woord en muziek, en brengt zijn moeder mee als grote inspirator
  • donderdag 19/7: burgemeester Daniël Termont, gouverneur Jan Briers, rector Rik Van de Walle en Mieke Van Hecke (Voorzitster Monumentale Kerken Gent)
  • vrijdag 20/7: Lynn Wesenbeek over haar nieuwste boek 50 tinten wijs, met als gasten o.a. Alain Remue
  • zaterdag 21/7 sluiten we af met ene groot debat over “wat is nog het belang van lokale media?” met De Gentenaar, AVS, Radio2 en Newsmonkey.