Nieuws

basisbeeld
2017/09/16

Belang (digital) skills als brug tussen onderwijs en werk? (Werkgroep Wijze Vrouwen)

Jobs, jobs, jobs? Het is een slogan geworden van de overheden om ons land economisch er bovenop te halen. En nieuwe jobs vragen specifieke profielen… Maar volgen de opleidingen nog bij de vraag naar specifieke profielen bij de bedrijven, en bij de overheid zelf?

Competenties en skills worden belangrijker dan diploma’s.  Blijvend leren, levenslang leren? Alles wijst er op dat het onvoldoende is om één of twee diploma’s te halen en dan op de lauweren te rusten: alles evolueert zo snel dat levenslang leren en “bij blijven” onvermijdelijk is.

Digitaal is een nieuw normaal in het bedrijfsleven. Het helpt bij inclusie en het maakt divers gedrag mogelijk: man-vrouw, en verschillende culturele achtergronden worden weggewerkt. Kan digitaal de radicalisering wegwerken en mensen perspectief bieden op jobs, jobs, jobs?

Welke rol kan digitalisering nog spelen? Hoe speelt het digitaal plan van de federale overheid (Alexander Decroo) daarop in? Kan deze evolutie ook kansen bieden voor andere, meer kwetsbare doelgroepen? En moet het middelbaar of zelfs lager onderwijs zich al opnieuw inschakelen om hieraan mee te werken?

Universiteit van de toekomst: moeten alle opleidingen aan alle universiteiten worden aangeboden? Wij willen ook weten hoe digitaal een changemaker is binnen een ‘onderwijs’ context. Daarom hebben we vzw iDrops (uit Gent) uitgenodigd in het panel.

 

Wanneer? 

maandag 25/9/2017 vanaf 18u30

Waar?

Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg, 9000 Gent

Agenda? 

  • 18u30: Ontvangst
  • 19u: Inleiding door Pascale Van Damme, Managing Director DELL EMC Benelux, Voorzitster Wijze vrouwen Community Gent
  • 19u10: Keynote Alexander Decroo, Vicepremier en Minister van o.a. Digitale Agenda, Telecom en Post
  • 19u30: Panelgesprek: Mieke Vanhecke (Onderwijsspecialiste Katholiek Onderwijs), Khalid Benhaddou (Voorzitter Platform Vlaamse Imams), Maarten Leyts (Trendwolves), Nathalie Goethals (vzw iDrops) – (moderator: Sabine De Vos)
  • Muzikaal intermezzo – 15 min
  • Catering nadien vanaf 20u30
  • Bijdrage: 10 euro (ter plaatse te betalen)

Inschrijven?

Kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIHQSZC4Qz6nXaDiR3zTxAKMq4LKyooApI1jyVWyyqm24xlg/viewform